Collectieve inkoop zonnepanelen voor agrariërs

Foto: Harm Brand

Zonnepanelen zijn voor steeds meer agrariërs een rendabele manier om de energiekosten te verlagen.

De samenwerkende gemeenten Steenwijkerland, Zwartewaterland, Staphorst en Dalfsen bieden alle agrariërs in hun gemeenten de mogelijkheid om via LTO Noord de mogelijkheden van zonne-energie voor hun bedrijf in kaart te brengen en gezamenlijk zonnepanelen in te kopen. Meedoen met de inkoopactie staat garant voor een goed product tegen een aantrekkelijke prijs.

Een interessante investering
Zonnepanelen brengen uw elektriciteitskosten omlaag. De terugverdientijd van een zonnestroom-installatie is zeven tot negen jaar. Dit komt neer op een gemiddeld jaarlijks rendement van 5% tot 7%. Ook als u weinig bedrijfswinst heeft, kunnen zonnepanelen een interessante investering zijn. Dankzij de fiscale regelingen Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA) en Energie-investeringsaftrek (EIA) (bij installaties groter dan 25 kW), kunt u de investering in zonnepanelen snel terugverdienen. Met een Advies op Maat bekijken we deze fiscale regelingen en hoe aantrekkelijk deze voor u zijn.

Gezamenlijk inkopen
De collectieve inkoopactie staat open voor alle agrariërs in de gemeenten Steenwijkerland, Zwartewaterland, Staphorst en Dalfsen. Ook agrariërs die niet aangesloten zijn bij LTO kunnen gebruik maken van de actie. Door de zonnepanelen gezamenlijk in te kopen ontvangt u de beste prijs-kwaliteitverhouding. U hoeft zich niet te verdiepen in het soort panelen, de betrouwbaarheid van de leverancier, de installatie en hetrendement van de zonnepanelen. Dit regelt LTO, zodat u zich kunt richten op de dagelijkse bedrijfsvoering. De installateur zorgt voor kwalitatief goede zonnepanelen en een vakkundige installatie hiervan.

Aanmelden en Advies op Maat
Via de website www.vraagbundelingzonnepanelen.nl kunt u zich aanmelden voor de inkoopactie of een Advies op Maat aanvragen. U kunt LTO Noord ook bereiken via 088-8886789. Aan de hand van uw bedrijfsgegevens ontvangt u van LTO Noord per e-mail een individueel adviesrapport over het investeren in zonnepanelen en een rendementsberekening. Uw adviseur, Johannes Zijlstra, licht het adviesrapport graag toe. Dankzij het Advies op Maat heeft u in beeld wat de zonnepanelen u opleveren.

Dossier: