Nieuw inzamelpunt Stichting Babyspullen in Staphorst

De inzamelbak aan de Admiraal Van Nesstraat 11
Foto: Familie Van Arnhem

Wie zich afvraagt wat te doen met een overschot aan gebruikte en soms zelfs nog nieuwe babyspullen, kan ze voortaan in de rode inzamelbak onder de carport van de familie Van Arnhem aan de Adm. Van Nesstraat 11 deponeren. Sinds vorige week is daar een inzamelpunt van Stichting Babyspullen gevestigd.

Babykleding tot en met maat 92/98, maar ook hydrofiele doeken en washandjes, moltons, dekentjes, lakentjes, metalen kruiken, nieuwe flesjes, spuugdoekjes, slabbetjes en kleine knuffeltjes zijn van harte welkom. De Stichting Babyspullen maakt er babystartpakketten van, die via diverse hulpverleningsinstanties verstrekt worden aan (aanstaande) ouders die het financieel moeilijk hebben.

Grote artikelen, zoals badjes, ledikantjes en autostoeltjes worden niet ingenomen. Ook versleten of verwassen kleding mag ingeleverd worden. In het sorteercentrum in Heerhugowaard wordt alles nauwkeurig gecontroleerd. Voor afgekeurd textiel ontvangt de stichting een geldbedrag, waarmee de huur van het pand weer bekostigd kan worden, dus ook dat is heel welkom.

Babyspullen voor het goede doel

In Nederland groeit één op de negen kinderen op in armoede. In de grote steden zelfs nog meer: één op de vier. Ouders kunnen in die gevallen vaak niet voldoen aan de basisbehoeften van hun pasgeboren baby: een warme deken, een kruik, verzorgingsspulletjes of voldoende kleertjes. Stichting Babyspullen vindt dat elk kind recht heeft op een goede start en gunt ook alle ouders een onbezorgde tijd met hun baby.

De stichting heeft al veel inzamel- en opslagpunten door het hele land, maar er kunnen er nog altijd meer bij. Ook in Staphorst is nu dus gelegenheid om gebruikte en nieuwe babyspullen te doneren aan de stichting. De inzamelbak bij de familie Van Arnhem is vrij te bereiken van maandag tot en met zaterdag. De spullen kunnen schoon en in gesloten zakken aangeboden worden.

…omdat elk kind recht heeft op een goede start!

De Stichting Babyspullen wordt gerund door vrijwilligers en is geheel afhankelijk van particulieren en bedrijven, die het werk van de stichting praktisch of financieel ondersteunen. Meer informatie is te vinden op www.stichtingbabyspullen.nl. Voor informatie over het inleveren van babyspullen in Staphorst: Lydia van Arnhem, 0522-460222.

Lees ook:

article
22560
Nieuw inzamelpunt Stichting Babyspullen
Wie zich afvraagt wat te doen met een overschot aan gebruikte en soms zelfs nog
https://staphorst.nieuws.nl/economie/22560/nieuw-inzamelpunt-stichting-babyspullen-staphorst/
2017-05-30T08:28:57+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/315/2017/05/30082020/Inzamelbak-St.Babyspullen.jpg
Economie