ROVA Groenbus brengt schoolklas naar afvalstation Zwolle

Groep 7a van de Koning Willem-Alexanderschool in Staphorst had vandaag een educatief uitje naar het ROVA afvalstation in Zwolle.

Het programma begon al in de ROVA Groenbus die de klas op kwam halen bij school. Deze bus rijdt op groen gas, gemaakt uit gft-afval. Onderweg naar ROVA was er een introductiefilm te zien op het scherm in de bus. In deze film werden de kinderen welkom geheten en kregen ze alvast te zien wat er nu met het afval gebeurt.

Aangekomen bij ROVA stond er iemand klaar om de groep een voorlichting te geven over afvalscheiding. Daarbij hoorde het Afval-scheiding-spel gevolgd door een rondleiding over het terrein waarbij de kinderen zagen hoe het inzamelen van afval in z’n werk gaat. Leerlingen leren tijdens de voorlichting de verschillende afvalsoorten te herkennen, hoe deze goed te scheiden en worden bewust van het afvalprobleem.

De voorlichting werd afgesloten met de Afval-scheiding-quiz, zo konden de  kinderen met stemkastjes hun kennis testen. Winnaar Arjen Ubak ging naar huis met ‘De Gouden Kliko’! Alle andere kinderen kregen als aandenken ook een grappige kleine Kliko. Aan het eind bracht de ROVA Groenbus de klas weer terug naar school.

Lees ook: