Kinderen van de vijf scholen in Staphorst in actie voor Stéphanos

De kinderen van de 5 scholen in Staphorst, Rouveen en Punthorst hebben zich in de maand april flink ingezet voor Stichting Stéphanos.

De kinderen uit de groepen 6,7, en 8 zijn vanaf 8 april aan de slag gegaan met het verkopen van boeken, vertel-cd’s, houtsnijwerk pennen uit Malawi, puntzakken met rollen snoep en doosjes Wilhelmina pepermunt. De kinderen waren zo enthousiast dat er nog een aantal keren spullen moesten na geleverd worden. Op 29 april is het geld symbolisch overhandigd aan de voorlichter van Stichting Stéphanos, de heer Harry Droppert.

De volgende prachtige bedragen zijn opgehaald:

  1.       Willem de Zwijgerschool te Staphorst: € 5119,33
  2.       Kon. Willem Alexanderschool te Staphorst: € 5778,95
  3.       Ds. H Doornveldschool te Rouveen: € 4819,09
  4.       Prins Mauritsschool te Staphorst: € 3778,00
  5.       Dr. Maarten Lutherschool te Punthorst: € 3652,80

Totaal bruto € 23.148,17 = Netto € 15046,29. Een schitterend bedrag!

Maar….. zonder vrijwilligers ook geen grote actie! De werkgroep Staphorst heeft de afgelopen weken voor Stéphanos (voor de scholenacties) bijna 40.000 rollen snoep ingepakt. Een hele kluif met werk, met 24 vrouwen uit Staphorst hebben ze de klus geklaard. Ook hebben vrijwilligers uit Staphorst de tasjes voor de acties klaargemaakt en op de scholen bezorgd.

Werkgroep Genemuiden heeft om dezelfde reden met een groep vrouwen de afgelopen periode keihard gewerkt om 15.000 fotokaarten te maken. Het is mooi om te zien hoe werkgroepen zich actief inzetten voor Stéphanos. En het is nog gezellig ook. Door de acties van de kinderen en het werk van alle vrijwilligers kunnen er weer vele weeskinderen geholpen worden in Malawi en Zambia.