112

Jonge kinderen steken zwaar vuurwerk af in Staphorst

Foto: Politie Charlois

Er komen veel klachten binnen bij de politie betreffende het afsteken van zwaar vuurwerk in Staphorst. Het betreft vaak illegaal vuurwerk.

Wijkagent Coby Peters: ‘Het afsteken van en het bezit hebben van dit illigale vuurwerk is een misdrijf. Daarnaast is het levensgevaarlijk. Betreft veelal jonge kinderen.’. Reacties: ‘Kom maar op een willekeurige avond bij De Tippe staan……’. ‘Inderdaad, er wordt hier bijna elke avond geknald. Erg vervelend!’

Ook in andere plaatsen in de regio ontvangt de politie meldingen van overlast door vuurwerk. Na de recente aanslagen in Parijs ligt dat nog extra gevoelig. Diverse Zwollenaren in Stadshagen en Holterbroek vragen zich af waarom mensen juist nu vuurwerk gaan afsteken.

Vorig jaar was er een online meldpunt voor vuurwerkoverlast, georganiseerd door een politieke partij in Overijssel (GroenLinks). In Staphorst 15 meldingen, Rouveen 6 meldingen, IJhorst 5 meldingen en Punthorst 1. Het meldpunt is nog niet weer open.

Op 7 november aan het begin van de avond is een 12-jarige jongen uit Den Bosch zijn hand kwijtgeraakt door zwaar vuurwerk. Volgens een politiewoordvoerder met een illegale Cobra. Het slachtoffer was met een vriendje op straat aan het spelen.

Lees ook: