112

Auto dwars doormidden gescheurd, bestuurder overleden

Op zaterdag 31 oktober 2015 rond 2.00 uur is een bestuurder van een personenauto tegen een boom aangereden op het Westeinde in Nieuwleusen. De man, 30 jaar uit Nieuwleusen, heeft het de aanrijding niet overleefd.

Op zaterdagnacht 31 oktober trof een automobiliste een autowrak aan langs de N758 Westeinde tussen Nieuwleusen en Zwolle. Zij dacht dat de brandweer een oefening had gehad, maar dat de restanten van de geknipte auto wel erg dicht langs de weg lagen. Ze belde de politie, maar die wist dat er geen oefening geweest was; misse boel.

De politie ging met spoed ter plaatse en trof een personenauto aan die in twee stukken was gescheurd. Met hoge snelheid was de auto, komende vanaf Zwolle, links van de weg op een boom gereden en vervolgens uit elkaar gespat. Uiteindelijk kwam de voorste helft van de auto tegen een tweede boom tot stilstand. De achterste helft vloog door de enorme klap enkele meters verder door.

De boom die als eerste de klap kreeg is in de hele lengte gespleten en zal omgezaagd worden. De bestuurder lag naast het voertuig en had de klap niet overleefd. De N758 is enkele uren volledig afgesloten geweest voor onderzoek en bergingswerkzaamheden. Hoe de Ford Mondeo van de weg heeft kunnen raken is onbekend.

Door de verkeersongevallenanalisten van politie Oost-Nederand is ter plaatse een onderzoek ingesteld naar de toedracht van de aanrijding. De auto was total loss en werd afgesleept.

Lees ook:

Dossier: