112

Deze maand al vijf inbraken met diefstal uit woning

Deze maand oktober zijn er al vijf inbraken gepleegd met diefstal uit woning, meldt wijkagent Johan Ekkel. Twee keer in Staphorst, twee keer in Punthorst en één in IJhorst. Wees alert. Bel 112 of 0900-8844.

Wat kunt u zoal doen in en rond uw woning om uw huis onaantrekkelijk te maken voor inbrekers. Maak het inbrekers niet te makkelijk. Ook als u even niet thuis bent. Om een inbraak te voorkomen als u ’s avonds weg bent, is het belangrijk dat u de volgende maatregelen neemt:

licht-zet-inbrekers-in-het-zicht

Niet thuis? Licht aan!
Inbrekers hebben een hekel aan licht. Als de woning een bewoonde indruk maakt, schrikt dat af. Als u ’s avonds weg bent, laat daarom altijd een lamp aan. Bent u lange tijd afwezig, gebruik dan een tijdschakelaar op een lamp. Vergeet de buitenlamp niet.

Goed afsluiten? Sleutel omdraaien!
Trek uw deur niet alleen dicht maar draai de sleutel om in het slot. En zorg voor goed hang- en sluitwerk. Denk aan het installeren van goed hang- en sluitwerk. Een goed beveiligde woning én uw oplettende gedrag zorgt voor maximaal 90 procent minder kans op een inbraak.

Lees ook:

 

Dossier: