112

Twee doden bij eenzijdig ongeval met vier inzittenden

Foto: GinoPress

Langs de Gorterlaan nabij het kruispunt met de Oude Achthoevenweg in Staphorst heeft zaterdagmorgenvroeg 6 augustus 2022 een zeer ernstig verkeersongeval plaatsgevonden. Bij het ongeval is één personenauto betrokken. In het voertuig zaten vier personen waarvan er twee ter plaatse zijn overleden.

De auto met inzittenden is tegen een boom tot stilstand gekomen. De overleden slachtoffers zijn de bestuurder van 19 en een passagier van 17 jaar oud. Twee jongens van 16 en 17 jaar oud raakten gewond en zijn overgebracht naar het ziekenhuis. Alle betrokkenen zijn woonachtig in Staphorst.

De hulpdiensten werden ingeschakeld om 4:52 uur. Er kwamen meerdere ambulances en twee traumahelikopters ter plaatse. De brandweer hielp bij het bevrijden van de slachtoffers. De verkeersongevallenanalyse (VOA) onderzoekt de toedracht. De Gorterlaan tussen de rotonde met de Achthoevenweg en de Staphorster Kerkweg is afgezet door de politie.

Burgemeester Jan ten Kate: “In de vroege ochtend bereikte mij het zeer trieste nieuws dat er afgelopen nacht in Staphorst een zeer ernstig ongeval heeft plaatsgevonden met dodelijke afloop. Bij het ongeval zijn twee jongeren van 17 en 19 om het leven gekomen en twee andere inzittenden zwaargewond naar het ziekenhuis overgebracht. Ik sta in nauw contact met de politie en andere hulpdiensten”.

Vervolg verklaring burgemeester: “Mijn gedachten en medeleven gaan uit naar de families en vrienden en een ieder die erbij betrokken is. Dit is een verschrikkelijke en zeer ingrijpende gebeurtenis. Het is voelbaar dat het een enorme schok is voor onze samenleving. Ik wens een ieder heel veel kracht en sterkte toe. Daar waar nodig zal ik, waar er behoefte is, ondersteuning bieden aan de familie en betrokkenen.”.

Lees ook: Dode bij eenzijdig ongeval op de Gorterlaan in Staphorst

Cookieinstellingen