112

Snelle Staphorster met onleesbare kentekenplaat gesnapt

Foto: Politie

Vrijdagavond 10 november 2017 omstreeks 22:30 uur reed de politie op de A28 vanaf Zwolle richting Staphorst in een onopvallende auto. Een bestuurder van een Seat Ibiza kwam hen met hoge snelheid voorbij. Na een meting over 2800 meter reed de bestuurder 180 km/u.

Tevens was de kentekenplaat (vanuit de auto) onleesbaar door de modder. De bestuurder werd staande gehouden bij tankstation Dekkersland. Hier bleek de 21-jarige beginnend bestuurder uit Staphorst onder invloed van alcohol. Op het bureau blies de man 175 Ugl.

Na correcties kreeg de man proces-verbaal voor te hard rijden met een overschrijding van 45 km/u en een proces-verbaal voor het rijden onder invloed. De kentekenplaat werd schoongemaakt zodat ook deze weer leesbaar is. De Officier van Justitie zal de hoogte van de boetes bepalen.

De eerste vijf jaar na ontvangst van het rijbewijs is men een ‘beginnende bestuurder’. Dan geldt een alcohollimiet van 88 Ugl. Daarna is de limiet 220 Ugl (microgram per liter). Uit talloze onderzoeken blijkt dat bij meer dan 220 Ugl de rijvaardigheid sterk afneemt.

Lees ook: