112

Schoorsteenbrand aan de Boertjessteeg in Staphorst

Foto: Youtube - AT Media

Woensdagavond even na half tien (21:37) moest de brandweer van Staphorst uitrukken voor een woningbrand aan de Boertjessteeg in Staphorst. Er kwam een flinke vonkenregen en vuur uit de schoorsteen.

De brand werd overigens opgemerkt door de buren, die waarschuwden de bewoners. De bewoonster belde op haar beurt de brandweer. Na 10 minuten werd ook de brandweer van Meppel opgeroepen met een hoogwerker. De in brand staande schoorsteen is met behulp van de hoogwerker uit Meppel geblust.

Vanuit diezelfde hoogwerker werd het schoorsteenkanaal, dat twee maanden geleden nog was geveegd, opnieuw onder handen genomen. Desondanks hebben de bewoners vooralsnog een stookverbod gekregen. Er raakte niemand gewond, hoe groot de schade is van de brand is niet bekend.

“Eerder dit jaar ontplofte de kachel nog waardoor er veel schade aan ramen en interieur ontstond. Dat werd veroorzaakt doordat er hoogstwaarschijnlijk een explosief in het hout zat. Wonderlijk genoeg liepen de kinderen die op een bank voor de kachel zaten toen slechts lichte verwondingen op”.

Lees ook:

Cookieinstellingen