Harry Schieving al 50 jaar actief voor Voetbalvereniging

Foto: VV Staphorst

Hoewel Harry de leeftijd van 75 jaar heeft bereikt is hij nog aardig kwiek van lijf en leden. Via zijn toenmalige werkgever kwam hij regelmatig in Staphorst.

De in Hoogeveen geboren Schieving woont al 51 jaar in Staphorst. Van die jaren is hij inmiddels 50 jaar actief voor de Voetbalvereniging Staphorst, waar hij in de loop der jaren diverse functies heeft mogen bekleden. Maar liefst 13 jaar was Harry voorzitter van de jeugdcommissie. Daarnaast zat hij in de kledingcommissie, sponsorcommissie en het hoofdbestuur. Kortom met recht een manusje van alles.

Voor al deze tijd die Harry in de club heeft gestoken, is hij terecht benoemd als erelid van de vv Staphorst. Harry Schieving is absoluut niet de man die op de voorgrond wil treden, integendeel zelfs. Toch willen we onze waardering richting deze echte Staphorst man uitspreken. Tijdens het interview gaf Harry al aan dat hij al deze dingen niet alleen heeft kunnen doen. Samen met een grote groep vrijwilligers is hij haast dagelijks op Sportpark het Noorderslag. Tegenwoordig ontfermd Harry zich, samen met Bert Stegeman, over de materialen bij de club.

Komende week is het precies één jaar geleden dat zijn vrouw Berta overleed. Dat dit Harry niet in de koude kleren is gaan zitten moge voor een ieder duidelijk zijn. Door het overlijden van zijn vrouw is vv Staphorst helemaal een uitlaatklep voor hem geworden.

De waardering richting de andere vrijwilligers staat hoog in het vaandel bij Schieving. Alleen kan je niets, maar samen is het mogelijk om veel te realiseren. Toch wil Harry benadrukken dat de onderlinge saamhorigheid nog beter kan zijn. Als een ieder nu eens zijn persoonlijke belang aan de kant zet voor clubbelang, dan kunnen er nog vele mooie dingen tot stand komen.

Sportief gezien is Harry ook zeer in zijn nopjes. Als het even kan is hij van de partij. In de jaren dat de club vanaf de vierde klasse doorstoomde naar het huidige niveau heeft Harry velen zien komen en gaan. Voor één iemand heeft hij respect gekregen en wil hij wel een uitzondering maken. Popko Schuitema heeft volgens Schieving een groot aandeel gehad in de stappen die Staphorst heeft gemaakt.

Op de vraag of Staphorst rijp is voor de Topklasse is het antwoord; enerzijds wel, anderzijds niet. Sportief gezien zal het vlaggenschip constanter moeten zijn, daarnaast zal de organisatie naar een hoger niveau moeten. Harry is daarom erg in zijn nopjes nu Benny Miggels de nieuwe voorzitter is geworden. Als Benny en zijn medebestuurders de kans krijgen om hun karwei af te maken, dan is hij er positief over.

Foto Harry Schieving

Lees ook:

Dossier:
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen