Grietje Talen-Kooiker zwaait na ruim 10 jaar af als trainer

Foto: Harm Brand / Staphorst Nieuws

Om zich beter te kunnen richten op het afronden van haar 4-jarige studie tot gebarentolk heeft Grietje Talen-Kooiker op maandag 31 augustus 2020 na ruim 10 jaar afscheid genomen als trainer bij de gymvereniging. Grietje begeleidde de allerjongste groep van de Sportvereniging Staphorst (SVS).

Verschillende bestuursleden zwaaiden haar uit. Voorzitter Gerlinde Veldman overhandigde bloemen en Grietje Brakke een taart. Tot januari neemt Aaltje Slager de honneurs waar. Daarna zal Angela Boessenkool bij gezondheid het stokje overnemen.

Zodra een kind goed kan lopen is deze al klaar voor de peutergym. Er is nog ruimte voor nieuwelingen. Om te kijken of klikt kunnen geheel verblijvend proeflessen gevolgd worden. Elke maandag- en vrijdagmorgen van 9:00 tot 9:45 uur in de gymzaal aan de Burg. Van der Walstraat. Het is de bedoeling dat een ouder met het kind meedoet.

Peutergym is heel goed voor de motorische ontwikkeling. De kinderen kunnen op hun eigen niveau en belangstelling drie kwartier bezig zijn. Eerst een warming-up, al rennend en zingend worden de spieren warm. Daarna gymmen op het materiaal dat klaar gezet is. Tot slot een cooling-down, meestal met behulp van allerlei bewegingsliedjes.

Lees ook: Springen, draaien en zwaaien met de gymvereniging (video)