Nog te weinig aanmeldingen voor jongveekeuring 2020

Foto: Harm Brand

Op maandag 22 juni 2020 was de laatste opgavedag voor de kalverkeuring. Op dit moment zijn er te weinig deelnemers om de keuring door te laten gaan. De organisatie vermoedt dat dit komt doordat er nog veel onduidelijk was rondom de keuring of het wel of niet door zou gaan.

Vanuit de overheid is eerder aangegeven dat kleine evenementen na 1 juli 2020 weer mogen plaatsvinden. Dit is in de persconferentie woensdag 24 juni bevestigd. Hierna heeft het bestuur nog contact gehad met de gemeente Staphorst om te vragen of deze ook een vergunning inderdaad verleent voor de de keuring.

Dit betekent dat de keuring van 19 september 2020 -in afgeslankte vorm- door kan gaan. Doordat dit nu echt duidelijk is, daarom nogmaals de kans om jezelf en je dier op te geven. Dit jaar alleen baby-kalveren en kalveren. Dit jaar zullen er helaas geen pinken of koeien in de ring stappen.

Zijn er dan nog te weinig deelnemers, dan is de organisatie helaas genoodzaakt om de keuring van 2020 af te blazen: “Dus vraag je buurman, buurmeisje, neef, nicht of een van je vrienden nog eens of ze het leuk vinden om aan onze keuring mee te doen! We hopen jullie opgave als nog te zien verschijnen”.

Lees ook: Jongveekeuring Koc Rouveen-Staphorst 2019, ruim 70 stuks (video)