Springen, draaien en zwaaien met de gymvereniging

Gymnastiek stond centraal in de sporthal op de vierde dag van de sportweek. SV Rouveen heeft de sportieve leiding. Door vijf begeleiders, één heer en vier dames worden de kinderen geholpen bij de oefeningen.

De eerste groep van zo’n 85 kinderen van 5 tot 8 jaar was even na 15.00 uur nog druk bezig. In drie tellen zat iedereen op de grond en werden de kinderen samengeroepen. Als afsluiting werd tikkertje gespeeld met de trainers als tikkers. Wie getikt was kon zich omkleden. De tweede groep om 15.30 uur met kinderen van 9 tot 12 jaar was een stuk kleiner met bijna 40 deelnemers.

Martijn de Boer heet alle kinderen welkom en geeft instructies via de microfoon. Na een warming-up, eerst met als eerste 5 rondjes rennen. Vervolgens op het lege deel van de sporthal vanuit een zittende houding allerlei oefeningen met benen en armen. Bij turnen gaat het vooral om de bewegingen sierlijk uit te voeren. In zes groepen werden verschillende bewegingen geoefend.

Sportvereniging Rouveen (SV Rouveen), ook gymvereniging genoemd, geeft les in turnen; ‘Leer de mooiste oefeningen op de bekende toestellen’, grondgym en dansen in de stijlen streetdance en hiphop. In een team acrobatiek, dans en gymnastiek combineren? Dat is acrogym. Daarnaast ook freerunnen; ‘Leer de vetste tricks en beweeg je spectaculair over de obstakels’

Lees ook: Vijftig kinderen volleyballen en doen kat-en-muisspel (video)