Heren B halen het podium bij zwemwedstrijd in Weert

De eerste wedstrijd voor Reddingsbrigade Staphorst was zaterdag 11 januari 2020 in Weert. Bij deze ‘nieuwjaarswedstrijd’ is meegedaan met één damesteam en twee herenteams.

Namens Staphorst deed er een Heren A, heren B en dames A mee. De teams waren als volgt samengesteld: Heren A: Michiel van der Heijden, Bart de Weerd, Roy Kamphuis, Sven Kamphuis. Dames A: Pip Eggerding, Jennifer van Elp, Anouk Hofstede, Chakyra Haasjes. Heren B: Melvin Hulst, Remco Doldersum, Mathijs de Witte, Jesse de Koe.

Er waren drie klassementen: Junioren B: 2002-2005, Junioren A: 2004 en eerder en Masters: 1990 en eerder. Elk team moest zes onderdelen zwemmen. Op het programma stond 4x 50 m hindernisestafette, 50m popduiken voor ploegen, 4x 50m popvervoeren, 4x 50m torpedoboeiestafette, 4x 50m reddingsestafette en 4x 50m lijnredding. De wedstrijd liep vlot achter elkaar door.

Aan het einde van de avond bleek dat er een team het podium heeft behaald. Heren B is derdee geworden deze wedstrijd. Een uitstekende prestatie. Heren A heeft de 6e plek behaald en de dames zijn 9e geworden. Daarbij is het goed op te merken dat heren A deze avond vier clubrecords hebben gezwommen. Een resultaat om trots op te zijn.

Lees ook: Reddingsbrigade bij NK `Lifesaving teams` in Vlissingen

Dossier: