Open dag bij Postduivenvereniging `De Streekvliegers`

Het vliegseizoen loopt van van april tot en met september. Als onderbreking van het winterseizoen houdt Postduivenvereniging `De Streekvliegers` daarom aan het begin van het jaar een clubtentoonstelling. Vrijdag 3 en zaterdag 4 januari 2020 was het weer zover.

Het was een gezellig gebeuren met veel geroezemoes in een half-duistere kantine met diverse activiteiten waaronder een rad van avontuur en grote verloting. De duiven verbleven in ruime kooien in een helderverlichte aanbouw. Elk lid mag viertal verschillende duiven inbrengen twee jonge en twee oudere, van beide geslachten één. Dit jaar waren er 27 inzendingen met in totaal 108 vogels. Deze worden op hun uiterlijk gekeurd voor een keurmeester.

Op de foto een aantal jeugdwinnaars met hun prachtigste doffer of duivin. Onder meer Daniël Mussche, Justin Veijer, William Huls, Bernard Kuiper, Jurgen Hulst, Jelle Hooikammer en Sander Schra vielen in de prijzen voor snelheid en/of schoonheid. De in 1982 opgerichte vereniging vormt samen met die in enkele omliggende gemeenten een rayon welke op haar beurt weer vallen onder afdeling 10. Noord-Oost Nederland van de landelijke Nederlandse Postduivenhouders Organisatie.

In de ter gelegenheid de tentoonstelling uitgebrachte catalogus staan lijsten met wedstrijdstanden in allerlei klassen, maar ook enkele interessante interviews met plaatselijke duivenmelkers. Voor de liefhebbers een interessant naslagwerk. Het evenement eindigt met een sensationele bonnenverkoop. Hierbij worden bonnen voor jonge duiven van topliefhebbers uit de regio per opbod verkocht. Deze konden eerder al ingezet worden.

Lees ook: Tentoonstelling Postduivenvereniging `De Streekvliegers`