Nachtvolleybal Staphorst editie 2019 in volle gang

In de bovenkamer van de sporthal houdt wethouder Alwin Mussche een oogje in het zeil en hanteert de microfoon (geholpen door een jongeman) voor praktische mededelingen zoals de wisseling van de teams. Voor hem staan grote en kleinere bekers in tweevoud te glimmen. Voor de geoefende spelers en voor de beginners.

Tussen de tribunes staat een hoog platform waarop voormalig wethouder Bert Krale als DJ de muziek verzorgt. Twee dames op de tribune deinen mee. Tegen half twee waren er al bijna 700 bezoekers geregistreerd. In de pauze om 23:30 uur was er een verloting waarvoor 3500 loten uitgegeven zijn met 5 prijzen. Notaris Ritsma deed de trekking.

Naast de bekers zijn er 69 andere prijzen allemaal beschikbaar gesteld door de lokale middenstand. In totaal zijn er 30 teams, 6 met competitie spelers en 24 met recreanten verdeeld over 6 poules. Vorig jaar was er een poule extra, maar dit leverde eigenlijk te lange wachttijden, zo bleek uit een rondvraag. Elk jaar is binnen een half uur na de openstelling al het maximaal aantal teams bereikt en komt de rest op de reservelijst. Er zijn vier speelvelden te maken in de sporthal.

Volleybal is een balsport waarbij het speelveld is verdeeld in twee gelijke helften gescheiden door een net. Het net is tussen twee palen gespannen en bevindt zich op een bepaalde hoogte boven de grond. De beide teams, die elk uit zes spelers bestaan, bevinden zich ieder op hun eigen helft en proberen door het slaan of tikken tegen de bal deze op het tegenoverliggende deel van het speelveld binnen de lijnen de grond te doen raken. Er wordt eerst 2 x 9 minuten gespeeld.

De totale opbrengst van naar verwachting ruim 12.000 euro komt ten goede aan drie goede doelen: Stichting Bijzondere Vakantie Staphorst, Philadelphia Staphorst en de Stien Eelsingrit van de AMBC. Om 6.30 uur wordt het sportevenement afgesloten met een ontbijt voor de finalisten.

Lees ook: Stien Eelsinghrit 2019 voor mindervaliden start regenachtig (video)