Kuikens en konijnen knuffelen en aaien in de sporthal

Volop dierenpret op vrijdagavond en zaterdag overdag. Ruim 220 kippen, konijnen, cavia’s en sierduiven bevolkten de sporthal. De Staphorster Kleindierteeltvereniging (SKV) had voor de 30e keer haar jaarlijkse clubtentoonstelling. Ze is nog op zoek naar meer sierduivenfokkers.

De show werd op zaterdagmiddag tegen vier uur afgesloten met een veiling van vele beschikbaar gestelde bloemen en kamerplanten in pot, verder diervoerders en ten slotte de aangevoerde strobalen per twee stuks. De SKV bloeit volop en kent een mooie groei van het aantal jeugdleden. Voorzitter Schenkel zegt daar heel blij mee te zijn en geeft aan dat de vereniging er alles aan doet om de nieuwe leden het naar hun zin te maken. Ze krijgen steun, advies en begeleiding bij het houden en fokken van hun diertjes. Die hulp is onmisbaar om de hobbyisten enthousiast te houden.

De mooiste dwerghoen bij de jeugd was Sem van Spijkeren met een Twentse Kriel en Ivan Bloemert had het mooiste konijn met een Duitse Hangoor. Een prestatie want beide jeugdleden deden voor het eerst mee. Alle deelnemende jeugdleden kregen naast een mooie beker een kadobon uitgereikt. Bij de senioren gingen de prijzen naar Gerard Schenkel met een Barnevelder Hoen en Arjan Fictorie met een Nederlandse Baardkuifkriel. De Combinatie Doldersum had de mooiste cavia en Klaas en Gerda Timmerman hadden met een Blauwe Weener het mooiste konijn. Deze kreeg zelfs het predicaat U (uitmuntend).

Lees ook: Staphorster fokkers laten hun mooiste kleindieren zien