Viswedstrijd Timotheos voor jeugd met hulp hengelaars

Langs het Rienkskanaal ter hoogte van het Geerligsland hengelden zaterdagmiddag 57 vissertjes om zoveel mogelijk vissen boven water te halen. Sommigen alleen, maar velen bijgestaan door vaders, enkele moeders of broertjes en zusjes.

Om 15.00 uur klonk de claxon als eindsignaal. Twee meetploegen gingen op pad om de gevangen visjes op te meten. Niet op elke stek was wat gevangen, die konden dus worden overgeslagen. De emmers met lokvoer en aas werden verzameld. Naast de plek van de prijsuitreiking was een verkooptafel met snoep, bemand door twee meiden. Alles voor het goede doel, evenals de sponsoring door bedrijven.

De winnaar was Marnix Kin met 46 cm aan gevangen vis. Jorian Veldman was nummer 2, en na loting kreeg Niels Huls de 3e plaats. Zij namen een wedstrijdbeker in ontvangst. Ook voor enkele andere vissers was er een prijs. Yestin Veldman als 5e en David Kuiper op de 6e plaats. Na de prijsuitreiking was er een verloting van allerlei kleiner visgerei, zodat bijna niemand met lege handen naar huis hoefde.

De jaarlijkse wedstrijd voor kinderen tot en met 13 jaar wordt georganiseerd door de plaatselijke werkgroep van stichting Timotheos in samenwerking met de Staphorster Hengelaars. De deelnemers hoeven alleen hengel en een leefnet of emmer mee te nemen. Om aan deze wedstrijd mee te kunnen doen wordt gevraagd om minimaal 5 euro sponsorgeld op te halen wat ten goede komt aan het werk in Malawi.

Lees ook: Prijsuitreiking bij jaarlijkse viswedstrijd Timotheos in 2016 (video)

Dossier: