Triathlon Staphorst voor het eerst compleet uitverkocht

Foto: Triathlon Staphorst

Op zaterdag 25 mei 2019 werd de derde opeenvolgende triathlon in Staphorst gehouden wederom met goed weer. Voor de eerste maal compleet uitverkocht, een daverend succes. Vanaf 13.00 uur tot circa 17.30 uur werd er continu gestreden in en om zwembad de Broene ‘eugte in Staphorst om de felbegeerde prijzen.

Naast de vele plaatselijke deelnemers en toppers, stonden er deelnemers uit het hele land aan de start met daaronder enkele absolute klappers uit de triathlon sport. Mannen en vrouwen van het eerste uur, uitkomend in de grootste competities en triathlons vonden hun weg naar Staphorst. Een bewijs dat Triathlon Staphorst op de kaart staat. Uiteindelijk gingen maar liefst circa 264 deelnemers van start in series van 24 tegelijk. De circa 100 vrijwilligers die in touw waren zorgden voor een praktisch vlekkeloos verlopen evenement.

Een wijziging ten opzichte van vorig jaar is dat de minder snelle zwemmers in de eerste groep geroep begonnen en later de snelste zwemmers. Hierdoor is de wedstrijd compacter, waardoor de top 3 minder lang hoeft te wachten op de huldiging. De organisatie van Triathlon Staphorst kan terugkijken op een zeer geslaagd evenement en kijkt alweer uit naar volgend jaar. De vorige edities waren ook een succes met beide keren ongeveer 200 deelnemers.

Er werd zowel gestreden op de achtste als de kwart triathlon. De achtste triathlon, ook wel bekend als de sprintafstand, bestaat uit 500 meter zwemmen, 20 kilometer fietsen en 5 kilometer hardlopen. De kwart triathlon is de dubbele variant daarvan met 1000 meter zwemmen, 40 kilometer fietsen en 10 kilometer hardlopen. Beide afstanden konden zowel individueel als in estafettevorm worden afgelegd.

Op de achtste afstand wist top triatleet Ruben Slot uit Dalfsen de winst naar zich toe te trekken, voor Ingmar Kloek uit Dedemsvaart en Stefan Pekkeriet uit Holten. Bij de dames zegevierde overall Carolijn Wormer uit Vroomshoop voor Elsemieke de Vos uit Ede, die Anke Meulendijks uit Zwolle nipt achter zich wist te laten.

De kwart triathlon werd een prooi voor Pascal Dankelman uit Ommen die plaatselijk favoriet André Brakke achter zich wist te laten, deze was desondanks meer dan tevreden met de snelle tijd en bijbehorende 2 e stek. Derde werd oud top zwemmer Bram Dekker uit Zeewolde. Interessant was dat er maar 2 heren sneller waren dan de winnares bij de dames, top triatlete Annemarie Rustenburg uit Nagele. Tweede overall werd Esmeralde Spek-Hovestad uit Zwolle voor Hannah Degeling uit Utrecht.

Lees ook: Zwollenaren snelste op eerste nieuwe triathlon Staphorst

Dossier: