Topzaterdag voor SC Rouveen met derby en periodetitel

Foto: Willeke Dunnink

Zaterdag 30 maart 2019 kan als “top”-zaterdag in de boeken van de SC Rouveen. Het weer was fantastisch, de derby tussen het 5e en 6e elftal werd goed bezocht en ook SC Rouveen-1 behaalde de zo gewenste periodetitel in de 3 e Klasse C (Oost).

Om de derby in Rouveen zo neutraal mogelijk te laten verlopen stond deze onder leiding van een geheel neutraal arbitraal duo. Roelof Luinge was de arbiter en werd geassisteerd door Harm Hoeve en Albert Krale. Samen met een grote schare pupillen (waarvan Manuel Steenbergen met vlag op de schouders van assistent-scheidsrechter Harm Hoeve) en onder veel fraai vuurwerk werd het kunstgrasveld van de “Rouveen”-arena betreden en kon de wedstrijd onder toeziend oog van menig toeschouwer beginnen.

Doel van het 5e elftal van Rouveen was om de koppositie in hun klasse te behouden en waar mogelijk te verstevigen. Het was dan wel zaak om van het ook goed draaiende 6 e elftal te winnen. Het 6 e team van Rouveen echter was zeker niet van plan om voor het grote publiek af te gaan door te verliezen en de punten af te staan aan het 5e. Het werd dan ook een strijd waar beide keepers (vaak nog om de beurt) de bal uit het net moesten halen. Een doelpuntenfestival was het gevolg. Maar liefst tien fraaie doelpunten konden in deze derby worden bewonderd. Voor het 5 e elftal waren het er zes en voor het 6 e elftal vier, waardoor het 5 e drie punten kon toevoegen aan de reeds eerder behaalde punten.

Toen na afloop van de wedstrijd ook nog eens werd vernomen dat hun concurrent voor de titel (Vitesse’63 3) haar wedstrijd had verloren, werd het feest nog uitbundiger. De feestvreugde kon nog eens extra worden verhoogd, toen bekend werd dat voor het 1e team het zo gewenste scenario uit kwam. Zelf werd in de slotfase met 2-0 had gewonnen van VSW uit Windesheim, terwijl de vooraf beter geklasseerde BAS uit Biddinghuizen haar wedstrijd verloor. De tweede periodetitel werd daarmee binnengehaald door het team van Eddy Zwijnenberg. Na afloop van de competitie geeft dit recht op deelname aan de nacompetitie voor promotie naar de 2 e Klasse.

Lees ook: Schiet- en Sjoelavond Supportersclub SC Rouveen succes

Dossier: