Koning Willem-Alexander bij start 50ste Drentse Fiets4Daagse

Foto: Koninklijk Huis

De 50ste Drentse Fiets4Daagse heeft vandaag een bijzondere deelnemer. Zijne Majesteit de Koning zal op de eerste dag een gedeelte van de route vanuit startplaats Assen meefietsen.

lexfiets1[1]

Voorzitter Jan Mastwijk en gastheer op 7 juli is bijzonder verheugd over de komst van de Koning. “Onze uitnodiging lag al een tijdje in Den Haag. Onlangs kwam het goede nieuws. En dat kroontje in het logo….dat was ook al klaar. Maar dat krijgt nu natuurlijk extra betekenis!”

Na de inschrijving rijdt Koning Willem-Alexander samen met andere deelnemers een deel van de route, waaronder ook het TT-circuit. Martin Verhage, voorzitter van startplaats Assen, heeft de route uitgestippeld. “Hier is per slot in 1966 de eerste Drentse Rijwielvierdaagse, zoals het toen heette, van start gegaan. Het is een  unieke ervaring om op de fiets een halve ronde van het circuit af te leggen”.

Al eerder kreeg het fietsevenement een Koninklijk tintje. Bij het 25-jarige jubileum in 1990 stapte Prins Claus op de fiets en bij het 10-jarig bestaan in 1975 was Koningin Juliana te gast. De fiets, waarop zij destijds reed, is op 7 juli te zien in De Bonte Wever in Assen.