AMBC start dinsdagavond wegracetrainingen op de Tippe

Foto: Jan Timmerman

Net als de afgelopen jaren gaat de AMBC ook dit jaar wegrace trainingen geven op het evenemententerrein de Tippe in Staphorst. Dit zal gebeuren onder leiding van gediplomeerde KNMV bondstrainers.

In principe wordt er in de zomermaanden elke dinsdagavond van 19.00 tot 21.00 uur getraind. Het kan echter voorkomen dat het evenemententerrein niet beschikbaar is voor trainingen in verband met andere evenementen of dat de training wordt afgelast vanwege weersomstandigheden.

Men is voornemens om te starten met de trainingen op dinsdagavond 23 april. Er staan dit jaar ook nog enkele minibike opstapdagen gepland. De trainers melden dat er een aantal zaken veranderen ten opzichte van voorgaande jaren. Het aangepaste reglement. Het is aan eenieder om hiervan notie te nemen en zich hieraan te conformeren dan wel de gevolgen te accepteren.

Er kan alleen aan de trainingen deelgenomen worden indien men in het bezit is van een AMBC trainingspas in combinatie met de KNMV basis-sportlicentie. De trainingspas kan van tevoren aangevraagd worden via de website van de AMBC, de KNMV basis-sportlicentie moet de deelnemers zelf aanvragen op de website van de KNMV.

De AMBC trainingspas en de KNMV basis sportlicentie zijn niet tijdens een training op het circuit aan te vragen. Dit kan uitsluitend digitaal en dient vooraf te geschieden. De benodigde documenten dient elke deelnemer ten allen tijde bij zich te hebben.

Voor meer informatie over het minibiken bij de AMBC kunt u terecht bij bestuurslid Harm Dunnik. Harm is na 19.00 uur telefonisch te bereiken op 06-46250336 of per e-mail [email protected].

Lees ook:

Dossier: