AMBC Stapperster Veldrit 2017 afgelast door nattigheid

Foto: JTS Fotografie

De off-road commissie van motorclub AMBC uit Staphorst heeft vanmorgen tot hun spijt moeten besluiten de Stapperster veldrit die voor overmorgen 28 december gepland stond, af te gelasten. De route is veel te nat door de sneeuw en de vele andere neerslag van de laatste weken.

De AMBC is elk jaar de medewerking van vele tientallen landeigenaren en Staatsbosbeheer nodig om een mooie route te kunnen maken. De club wil deze goede relatie niet op het spel zetten doordat de route onberijdbaar wordt en de landerijen en zandwegen kapot gereden worden. De commissie is met vele helpers de afgelopen weken in touw geweest om te proberen de route klaar te krijgen maar dit is niet haalbaar gebleken.

De commissie heeft besloten geen vervangende datum te noemen voor de Stapperster veldrit. De huidige traditionele datum in de laatste week van het jaar is voor de club een perfecte afsluiting van het jaar en men kan altijd rekenen op de hulp van veel vrijwilligers. Deze mensen zijn in januari weer aan het werk en zonder hun hulp is het niet mogelijk een rit te organiseren.

Volgend jaar zal er een nieuwe datum in december 2018 op de jaarkalender van de AMBC verschijnen. De commissie wil de vele helpers die de afgelopen weken in touw geweest zijn bedanken voor hun inzet.

Lees ook:

Dossier:
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen