Ballonfeest Rouveen verdaagd naar morgenavond

Foto: Oordt Adventures

Dorpsvereniging Munnikenslag dat het ballonfeest vanavond helaas niet doorgaat. Zoals het er nu naar uit ziet vindt het morgen plaats. Zelfde plaats en tijd.

In verband met het onstabiele weer gaat het ballonfeest vanavond niet door. Er wordt een regenbui verwacht en ook de wind is te krachtig, met name de windvlagen. Tweede kans is zaterdagavond 2 juli, als het dan niet lukt is de reservedatum volgende week vrijdag 8 juli.

De organisatie had in ieder geval al wel verschillende (nodige) maatregelen getroffen, zo is er bijvoorbeeld al een toegangspad van rijplaten aangelegd voor de auto’s van de ballonteams zodat zij ongehinderd op het veld kunnen komen. De plannen van de organisaties zijn/waren als volgt:

“De eerste ballon zal rond 20:30 uur opstijgen, aansluitend zullen de overige ballonnen volgen. Van veraf zal er dan een rij ballonnen te zien zijn die in Rouveen zijn opgestegen. Nadat de laatste ballon is opgestegen, zal er een kort tussenprogramma met onder meer een modelballon die een demonstratie zal geven.

Rond 22:15 uur wanneer de eerste ballonnen en passagiers terug zullen komen op het opstijg-terrein, zal het ballonfeest worden afgesloten met een Nightglow. Er zullen meerdere ballonnen naast elkaar, in het donker verlicht worden door de brander die afwisselend van elkaar een schitterende show neer zullen zetten.”

Het is niet de eerste keer dat luchtballonvaarten uitgesteld worden, zie eerdere berichten op deze site. Ook de het parachutespringen, eveneens georganiseerd door Dorpsvereniging Munnikenslag zijn meerdere keren uitgesteld.

Lees ook:

Dossier:

Reacties