Nieuwe asfaltbaan De Tippe feestelijk in gebruik genomen

Foto: Skeelervereniging Staphorst

Maandagavond 23 mei heeft wethouder Krale, samen met voorzitter Kruidhof, de nieuwe asfaltbaan van De Tippe tijdens een feestelijke opening in gebruik genomen.

Buitensporters laten zich niet door een beetje regen uit het veld slaan. Dit bleek maandagavond  wel toen er een officieel moment gepland was op het evenemententerrein De Tippe. Ondanks de regen (de baan glom van het water) stond een vijftigtal sportievelingen enthousiast opgesteld om de gerenoveerde baan in gebruik te nemen.

Wethouder Krale en voorzitter Kruidhof van Stichting De Tippe knipten samen het lint door en gaven daarmee een startsein. Skeeleraars, motorcoureurs en wielrenners gingen los en genoten zichtbaar van de mooie, strakke, vernieuwde baan.

De renovatie van het asfalt was het gevolg van een verzoek dat Stichting De Tippe namens de gebruikers van het terrein bij de gemeente heeft ingediend. Voorwaarde was dat de baan multifunctioneel moest blijven en daarnaast ook moest voldoen aan de vereisten voor de diverse sporten.

Tevens hadden zowel de stichting als de gemeente behoefte aan het herzien van de gebruiksvoorwaarden. Deze zijn voorafgaand aan de werkzaamheden ondertekend door beide partijen. Zie hiervoor onderstaande eerdere berichtgeving.

Lees ook: