Suzanne Admiraal eerste, Lars van Lenthe laatste fietser

Wethouder De Jong luidde op maandag 11 april 2016 om 8.30 uur Suzanne Admiraal als eerste weg, om ongeveer 15.00 uur vertrok Lars van Lenthe als laatste kandidaat bij de sporthal aan de Hoogeweg voor het fietsexamen.

Er deden in totaal ruim 390 kinderen mee. Van acht leerlingen werd de fiets afgekeurd. Alleen fietsen die voldoen aan de eisen mochten deelnemen aan het fietsexamen. Zij hebben het examen gedaan op een geleende goedgekeurde fiets.

Zes leerlingen haalden het examen niet, op 20 mei wordt voor hen een verkort herexamen afgenomen. Op de fietsroute waren in totaal elf controleposten die werden bemand door vijftien vrijwilligers. Zij beoordeelden of de leerlingen op een juiste manier deelnamen aan het verkeer.

Op 7 april werd het theoretische deel van dit fietsexamen gehouden. Het aantal leerlingen dat daarvoor niet in een keer slaagde bedroeg 22. Gelukkig slaagde bijna iedereen alsnog tijdens een herexamen.

Negen basisscholen uit de gemeente Staphorst namen deel aan het jaarlijkse verkeersexamen op de fiets voor leerlingen van groep 7. Basisschool De Iekmulder (IJhorst) sluit vanwege de grote afstand aan bij het examen in De Wijk.

Het fietsexamen werd georganiseerd door de plaatselijke afdeling van Veilig Verkeer Nederland (VVN) in samenwerking met de gemeente Staphorst.

Lees ook: