Staphorster dames op Koningsdag in Dordrecht

Update: De opnames van het programma ‘Blauw Bloed’ van de EO zijn nu te bekijken via de website van de NPO. Hieronder een eerder verslag van de gebeurtenis:

Ik stond te trillen nadat ik de koning een hand had gegeven, zegt Staphorster Minke op NPO Radio 1. Zelfs Staphorst vond dat Koninginnedag ‘te ouderwets’ was geworden. ‘Goed dat spelletjes zijn verdwenen’, aldus Staphorster Oranjefan.

“Mensen het is gewoon te gek, die dag die we meegemaakt hebben. Eerst in een oude Engelse bus opgehaald worden. “Dan naar Dordrecht waar we al snel een plekje zochten met achter ons aan en om ons heen een camera ploeg van Blauw Bloed. Dan een ontmoeting met de Koning, die ook mijn cadeautje aanpakt. Later nog live een interview bij de NPO Radio 1, na de koninklijke tour met o.a. Jeroen Snel. Daarna met die leuke bus weer thuis gebracht worden.”

Het EO-programma Blauw Bloed wordt elke zaterdagavond om 19.30 uitgezonden op NPO2. “Ik heb hier dus een interview gegeven. Wel spannend want je weet niet wat voor vragen er zullen komen. Ik probeerde het beste te doen. Het begint op 5:14: 30 ….. (tussenstukje van hen zelf)…..5:22:55 ik weer aan het woord………

Koningsdag op 1 vanuit Dordrecht
NPO Radio 1 zondt de eerste Koningsdag nieuwe stijl rechtstreeks uit vanuit restaurant Dordts Genoegen, aan het Scheffersplein in Dordrecht. Met uiteenlopende gasten, een Oranjekwis en een jongerenforum dat meekijkt in hoeverre Koningsdag nieuwe stijl echt vernieuwend genoemd kan worden. Drie verslaggevers van de NOS volgen de koninklijke rondgang door Dordrecht op de voet en doen daarvan rechtstreeks verslag. Presentatie: Jeroen Snel (EO), Ghislaine Plag (NRCV-KRO) en Elles de Bruin (MAX)Minder

Koning Willem-Alexander, koningin Máxima en de drie prinsessen Amalia, Alexia en Ariane bezoeken dit jaar Dordrecht, waar Koningsdag in een nieuwe stijl gevierd gaat worden. Verschillende NPO-programma’s doen verslag via de Koningsdagpagina van de NPO.