Staphorster krijgt werkstraf voor dodelijke aanrijding

Foto: Harm Brand

De rechtbank in Zwolle heeft een 27-jarige inwoner van Staphorst veroordeeld tot een werkstraf van 240 uur en een rij-ontzegging van een jaar.

De rechtbank vindt dat de man ‘aanzienlijk onoplettend en onvoorzichtig’ heeft gereden. Hij veroorzaakte in juli van het vorig jaar (woensdag 23 juli 2014) met zijn trekker een ongeval waarbij een driejarig jongetje (Vince uit Heerjansdam) om het leven kwam, hij zat in de getroffen auto op de achterbank. De auto werd in de flank geraakt.

De Staphorster botste op de Gemeenteweg met zijn trekker op een auto en daarbij raakten ook twee andere inzittenden zwaar gewond. De officier van justitie liet bij de inhoudelijke behandeling van de zaak weten dat de man flink tekort is geschoten in het verkeer en eiste de straf die uiteindelijk door de rechtbank is overgenomen.

Volgens de rechtbank lette de man onvoldoende op het naderende verkeer van rechts en had hij geen goed zicht vanuit zijn trekker. Desondanks  stopte hij niet toen hij een voorrangsweg naderde.  Daar komt nog bij dat de man twee niet afgeschermde staken aan de voorkant van zijn trekker had. Daarmee werd de auto uiteindelijk geramd.

Lees ook: