Lancering Groene Menukaart voor gemeenten Overijssel

Foto: Provincie Overijssel

Op donderdag 3 maart 2022 is voor alle gemeenten in Overijssel De Groene Menukaart gelanceerd. In aanwezigheid van bestuurders van Overijsselse gemeenten hebben gedeputeerden Roy de Witte (links) en Tijs de Bree (rechts) dit duurzame cadeau symbolisch overhandigd. Namens de gemeente Staphorst was wethouder Alwin Mussche aanwezig.

Met De Groene Menukaart kunnen eigenaren aan de slag om hun monument of historisch pand te verduurzamen. Op het online platform staan meer dan 100 maatregelen met informatie over regelgeving, subsidies en inspirerende voorbeeldverhalen.  Gedeputeerden Roy de Witte en Tijs de Bree: “Wij dragen dit initiatief een warm hart toe, omdat de Groene Menukaart de mogelijkheid biedt om historische panden op een verantwoorde en duurzame manier voor de toekomst te behouden.”

De Groene Menukaart is een digitaal  platform waarmee eigenaren van monumenten geholpen worden bij het verduurzamen van hun monumentale woonhuizen, boerderijen, kerken, molens, en andere historische panden. Te ontdekken is wat er mogelijk is op het gebied van energiebesparing en energieopwekking. Ook geeft De Groene Menukaart inzicht in subsidies en regelgeving van de gemeente. Geproduceerd met steun van provincie Overijssel door de Groene Grachten.

De Groene Menukaart biedt specifieke informatie over monumenten en is daarmee een waardevolle aanvulling op de energieloketten van de gemeenten. Bij deze energieloketten kunnen alle inwoners van Overijssel onafhankelijke informatie vinden over de mogelijkheden om energie te besparen in hun woning. De beide websites zijn onderling met elkaar verbonden en leveren samen een impuls aan de verduurzaming van Overijssel.

De Groene Menukaart is een initiatief van De Groene Grachten, en het platform is met steun van de provincie Overijssel op maat gemaakt voor alle Overijsselse gemeenten. “Zo is alle informatie voor monumenteigenaren op één centrale plek verzameld en kunnen eigenaren gericht aan de slag met hetgeen wat voor hun historische pand van toepassing is.”, aldus oprichter Suze Gehem van De Groene Grachten.

Lees ook: `Een beter toekomstperspectief voor Overijsselse boeren`

Cookieinstellingen