Waterschap werkt bij `Spoortippe` samen met agrariërs

Foto: WDO Delta

In het gebied ‘Spoortippe en Punthorst’ in de gemeente Staphorst werkt het waterschap aan een duurzaam watersysteem voor onder andere de landbouw: “Agrariërs zijn belangrijk voor ons, in veel projecten werken we samen met hen”.

Bij het project Spoortippe met agrariër Klaas Kuiper: “Om mijn percelen in de toekomst efficiënter te kunnen bewerken moest er een sloot van het waterschap worden omgelegd. Door samen met het waterschap rond de tafel te gaan zitten is er een goede oplossing gekomen. Ieder met zijn eigen bijdrage hierin: het waterschap met een goed werkend systeem en ik met beter bewerkbare percelen.”

Met de realisatie van het project is het waterschap beter voorbereid tegen wateroverlast of droogte. In het gebied zijn negentien kilometer aan watergangen aangepakt (gegraven, verbreed en hersteld) zodat water goed afgevoerd wordt nu het steeds vaker hard regent. Waterberging Beentjesgraven is gerealiseerd van 4 hectare groot, dit betekent dat water vastgehouden kan worden in droge periodes met behulp van acht droogtestuwtjes. Lees meer…

Lees ook: Groen licht water- en natuurplannen IJhorst en Punthorst

Cookieinstellingen