Militaire verkenners door West-Overijssel bij oefening

Fennek verkenningsvoertuig
Foto: Wikimedia / ArjanH

Van 6 tot en met 10 december 2021 is een militaire oefening gepland. Vanuit de noordpunt van de Achterhoek, via Salland trekken de verkenners steeds noordelijker (door of rondom Staphorst) naar Zuid-West Drenthe.

De militaire oefening begint op 6 december in Lochem, in Gelderland. Daarna trekt de eenheid naar het noorden, waar de oefening op 10 december eindigt in de omgeving van Meppel en Hoogeveen. Tijdens de oefening wordt onder meer gebruik gemaakt van Fennek verkenningsvoertuigen.

Militairen van de eenheid Opleidings- en Trainingscentrum Manoeuvre oefenen het verkennen van routes en objecten waaronder viaducten, bruggen, kruispunten en dergelijke. Bij duisternis worden waarnemingsposten betrokken. De militairen verplaatsen zich gewapend. Ze maken echter geen gebruik van (oefen)munitie.

Er doen 22 militairen mee aan de oefening. Zij maken gebruik van tien voertuigen.In principe maken ze alleen gebruik maken van openbare wegen, paden en terreinen. Er wordt vooraf toestemming gevraagd aan de rechtmatige eigenaar of beheerder van het terrein, indien niet openbare wegen, paden en terreinen gebruikt worden. Defensie doet er alles aan om overlast en hinder te voorkomen.

Lees ook: Column burgemeester Theo Segers: `Slagveld in Staphorst` 

Cookieinstellingen