Leerlingen CNS Staphorst winnen techniekwedstrijd

Foto: CNS Staphorst

Vanwege de coronacrisis konden leerlingen van de basisscholen in de regio niet zoals in andere jaren de Dag van de Techniek bezoeken. Daarom werd er een techniekwedstrijd georganiseerd door Sterk Techniekonderwijs, een project waarbij scholen in de regio samenwerken om kinderen enthousiast te maken voor techniek. Leerlingen uit groep 7 en 8 mochten een speedboot, knikkerbaan of een NASA vliegtuig maken.

Twee jongens uit groep 8 van de CNS in Staphorst stuurden een filmpje in van hun eigen gemaakte speedboot. Vijf meiden uit groep 7A wonnen met de inzending van een knikkerbaan. Meester Jarno Harink van groep 7A zegt hierover: “In de klas werd in vier teams gewerkt aan een knikkerbaan. De kinderen moesten zelf  beoordelen welk team de beste knikkerbaan had. Team ‘The Yellow Slider’ kwam als winnaar uit de bus. Hier hebben we een filmpje van gemaakt en ingestuurd.”.

Op dinsdag 15 juni 2021 werden de prijzen uitgereikt door docenten van RSG Stad & Esch. Als prijs ontvingen Twan en Olaf uit groep 8 een Micro:bitset. Fenna, Noor, Vienna, Rhona en Emy uit groep 7A wonnen een drone en een Micro:bitset. Daarnaast waren er leuke goodies van RSG Stad & Esch te verdelen. Basisscholen in en rond Meppel en Steenwijk konden meedoen aan deze regionale techniekwedstrijd.

Lees ook: Leerlingen Pieter Zandt knappen oude aanhangwagen op

Cookieinstellingen