Grote storing in glasvezelnetwerk Noord- en West Overijssel

Foto: Glasvezel Buitenaf

Op woensdag 4 november 2020 ontstond er rond 9:15 uur een storing op het glasvezelnetwerk van Delta Fiber door een kabelbreuk bij graafwerkzaamheden. De storing trof vele plaatsen in Noord- en West Overijssel en Zuid-West Drenthe.

Op deze ‘Dankdag voor gewas en arbeid’ werden in veel kerken diensten gehouden die via internet uitgezonden werden. Velen konden door de storing niet gewoon meeluisteren. Via mobiele netwerken als 4G kon er vaak wel meegeluisterd worden. Bij enkele kerken was ook de uitzending zelf getroffen door de storing. Naar verwachting zou de storing om 21:30 uur opgelost zijn. Vanaf 20:00 uur begonnen de verbindingen echter al weer op gang te komen.

Aansluitingen in de volgende plaatsen waren getroffen: Baars, Beltschutsloot, De Wijk, Elim, Genemuiden, Hoogeveen, Hasselt, IJsselmuiden, Giethoorn, Joure, Kampen, Koekange, Ruinerwold, Meppel, Noordwolde, Oldemarkt, Ossenzijl, Pesse, Punthorst, Ruinen, Echten, Rouveen, Steggerda, Scheerwolde, Stuifzand, Staphorst, Steenwijkerwold, Tuk, Vollenhove, Wanneperveen, Wetering, Willemsoord, Zetten , Zuidwolde, Zwolle en plaatsen in de omgeving.

Eerdere updates:

  • 10:16: De storing wordt veroorzaakt door kabelschade, de netbeheerder is druk bezig met herstelwerkzaamheden.
  • 12:00: De monteurs zijn inmiddels op locatie, en er wordt nu gekeken wat er precies nodig is om de schade te herstellen. Er is op dit moment nog geen oplostijd te geven.
  • 14:00: Delta Fiber meldt: Onze aannemer liet weten dat ze tegen wat uitdagingen aanlopen, maar er alles aan doen het zo snel mogelijk op te lossen. We blijven ons best doen om een verwachtte oplostijd te krijgen, maar deze kunnen ze helaas nog niet afgeven.

Lees ook: Eerste digitale raadsvergadering uitgesteld door storing