Burgemeesters in IJsselland roepen op tot rustig Pasen

Foto: Veiligheidsregio IJsselland

Het Regionale Beleidsteam van Veiligheidsregio IJsselland (met alle burgemeesters van de regio) heeft met het oog op komende dagen eigenlijk maar één centrale boodschap: blijf het gezond verstand gebruiken en geniet vooral in de eigen omgeving van dit paasweekend. Blijf dus thuis.

Peter Snijders, voorzitter Veiligheidsregio IJsselland: “Het is de inwoners en bedrijven in IJsselland grotendeels gelukt om, ondanks het stralende weer, de afgelopen tijd zoveel mogelijk de regels in acht te nemen. Natuurlijk waren er uitzonderingen waarop gehandhaafd is, maar dat doet niets af aan het feit dat onze regio zich van de goede kant heeft laten zien. En de enige manier om deze crisis onder controle te krijgen, is om dit gedrag met z’n allen vol te houden. Dus ook tijdens dit prachtige paasweekend.

Blijf allemaal dus zoveel mogelijk thuis en geniet in de eigen omgeving van dit paasfeest. Ga niet onnodig reizen en ga niet in groepen op pad. Naast de huidige noodverordening geldt in onze regio momenteel een vaarverbod in Giethoorn en is een skatepark in Hardenberg gesloten. We hebben daarnaast nog geen specifieke wegen of gebieden gesloten; de veiligheidsregio vertrouwt erop dat mensen hun gezond verstand gebruiken en zoveel mogelijk thuisblijven.

Mocht blijken dat het ergens te druk is of groepen de regels rondom corona niet in acht nemen, dan treffen we maatregelen. Het is gewoon te risicovol om in groepen samen te zijn. Dus ook geen groepjes wielrenners dicht op elkaar of motorrijders die anderen geen ruimte geven op smalle dijkweggetjes en samen met elkaar pauze nemen. Er wordt veelvuldig in onze regio gecontroleerd en daar waar nodig schromen we niet om te handhaven en een bekeuring uit te delen”.

Lees ook: Burgemeester Gerrit Jan Kok over corona in Staphorst

Dossier:
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen