Gerdien Mulder wint 750 euro bij fietsverlichtingsactie

Foto: ANWB

Ieder najaar organiseert de ANWB een fietsverlichtingsactie omdat zij het belangrijk vinden dat fietsers veilig en goed verlicht de weg op gaan. Met goede verlichting daalt de kans op een aanrijding in het donker met wel twintig procent.

Nieuw in 2019 was de ‘Win een Fiets Actie’ waarbij we kaartjes met unieke codes uitdeelden aan de mensen die goede verlichting op hun fiets hadden. Deze actie liep tot 31 januari 2020 en inmiddels heeft de trekking plaatsgevonden en zijn de winnaars per provincie bepaald. Voor alle winnaars vinden de uitreikingen plaats in een ANWB-winkel bij hen in de buurt.

Voor Overijssel is Gerdien Mulder uit Rouveen als winnaar uit de bus gekomen. Zij ontving donderdagavond in de ANWB-winkel te Zwolle uit handen van ANWB-consul Wim Reuvekamp een cheque ter waarde van 750 euro. Het bedrag kan zij inzetten om een nieuwe fiets mee aan te schaffen.

Er wordt teruggekeken op een succesvolle campagne waarmee er veel aandacht is getrokken met de “Zet je licht aan!” tagpakketten. Deze bevatten spuitbussen met stoepkrijt waarmee deze tekst op het wegdek en op fietspaden kan worden aangebracht. Totaal zijn er 40.000 pakketten door heel Nederland uitgedeeld en zo’n 120.000 teksten mee gezet.

Daarnaast zijn er ook mensen beloond die de juiste verlichting op hun fiets hadden, zoals ook Gerdien Mulder uit Rouveen.

Lees ook: Ruim 150 fietsers aangesproken op fietsverlichting bij actie