Speciaal transport grote zuiveltanks dwars door Rouveen

Vanaf de Conradsweg kwam dinsdagavond een konvooi met twee reusachtige zuiveltanks het dorp binnenrijden en draaide de Oude Rijksweg op richting Rouveen. De tweede dieplader had achteraan een kleine storing met een hydraulische cilinder. Die werd ter plaatse verholpen. Het was regenachtig weer.

De eerste vrachtwagen met dieplader bleef ondertussen wachten. Diverse inwoners dachten dat het transport bestemd was voor de ‘eigen’ zuivelfabriek, maar de stoet ging verder. Tegemoetkomend verkeer ging zover mogelijk aan de kant staan. Sommige bestuurders maakten rechtsomkeert, nieuwsgierige buurtbewoners kwamen een kijkje nemen.

Aan takjes met bladeren was te zien dat het transport door en langs de boomkruinen ging. Ter hoogte van de Stadsweg werden een paar takken van een boom gezaagd. Het transport kon niet onder viaducten door, wel eroverheen. Het konvooi draaide de Sluitersweg op om over het gelijknamige viaduct over de A28 te gaan.

Verschillende Rouveners hadden overdag al werk aan de bochten gezien. Stenen werden weggehaald en ijzeren rijplaten neergelegd. Vanaf de Sluitersweg ging het rechtsaf de Uithofsweg op. Daar moest een keer naar achteren gestoken worden, en verder ging het. De stammen van de eikenbomen werden net niet geraakt.

Om 22:15 uur hielden ze een rust aan het eind van de Uithofsweg. De weg loopt daar al omhoog voor het viaduct in de N377 over de spoorlijn. Het “Convoi exeptionnel” door Pax was om 20.00 uur vertrokken uit de haven van Zwartsluis waar de tanks vanuit een schip waren geladen bestemd voor een zuivelfabriek in Dalfsen.

Lees ook: Konvooitocht Chauffeursvereniging De Lichtmis 2019 (video)