Verpleeghuis Reggersoord in Meppel bestaat bijna 50 jaar

Reggersoord aan de Reggersweg 1 in Meppel.
Reggersoord aan de Reggersweg 1 in Meppel.
Foto: Zorggroep Noorderboog

Op 20 april bestaat Reggersoord in Meppel 50 jaar. Op 30 april is het feest voor de bewoners, op 20 april is er een bijeenkomst met een officieel tintje. De burgemeester van Meppel, Richard Korteland, opent dan een expositie over 50 jaar Reggersoord. De expositie blijft te zien tot 30 april.

Locatiemanager Yvonne de Ruiter: “Hoewel het gebouw 50 jaar oud is, zijn de bewoners erg tevreden over hun verblijf en zeker ook over de zorg van de medewerkers. En dat kan ik alleen maar beamen. Ook nu met het 50-jarig bestaan regelen ze naast hun drukke werkzaamheden de feestelijkheden, waarbij de bewoners voorop staan.’

Reggersoord was in 1968 het eerste verpleeghuis voor langdurig zieken in Drenthe, met maar liefst 160 bedden. Het wat in die tijd een uniek medisch centrum. In 1980 is de dagbehandeling er bij gekomen, die nog altijd op de begane grond te vinden is. Daarnaast heeft Reggersoord op dit moment 26 bewoners en 40 revalidanten. Een deel van de bewoners is vorig jaar verhuisd naar Het Anker.

Lees ook:

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen