D66-er Boele Staal waarnemend commissaris Overijssel

Boele Staal als waarnemend burgemeester in Arnhem
Foto: Omroep Gelderland

De heer mr. B. (Boele) Staal wordt waarnemend commissaris van de Koning in de provincie Overijssel. De ministerraad heeft op voorstel van minister Ollongren van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties besloten hem voor te dragen voor benoeming.

De Provincie Overijssel is blij met de beoogde waarnemer. “Met Boele Staal krijgen we een zeer ervaren bestuurder die meteen aan de slag kan”, zegt loco-commissaris Eddy van Hijum (audio RTV Oost) namens het college van Gedeputeerde Staten.

Met de benoeming van Boele Staal als waarnemer voorziet de minister tijdelijk in de vacature van Commissaris van de Koning in Overijssel, die was ontstaan omdat Ank Bijleveld-Schouten minister van Defensie is geworden in het nieuwe kabinet.

Boele Staal was onder andere van 1998 tot 2007 Commissaris van de Koningin in Utrecht. Afgelopen jaar was hij waarnemend burgemeester in Arnhem. Staal (69) wordt gezien als bestuurlijk zwaargewicht. Zo was hij ook namens zijn partij D66 twee periodes lid van de Eerste Kamer.

De waarnemend Commissaris van de Koning gaat op 19 december in Overijssel aan de slag en blijft aan tot een nieuwe Commissaris is benoemd. Volgens zijn CV was hij een eeuw eerder al eens waarnemend burgemeester van Arnhem. Dat was echter honderd jaar later pas.

Lees ook:

Reacties

article
26669
D66-er Staal waarnemend commissaris
De heer mr. B. (Boele) Staal wordt waarnemend commissaris van de Koning in de provincie
https://staphorst.nieuws.nl/regio/26669/d66-er-boele-staal-waarnemend-commissaris-overijssel/
2017-12-08T20:12:36+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/315/2017/12/08200149/Boele-Staal-screenchot-Omroep-Gelderland.jpg
provincie
Regionaal