Met de bus naar De Mars voor het Leven 2017 in Den Haag

Foto: Harm Brand

De Mars voor het Leven is op 9 december in Den Haag en begint om 12 uur. Vanaf 11 uur wordt iedereen al welkom geheten. In 2016 kwamen 5.000 mensen naar de Mars. De verwachting is dat dit aantal fors zal groeien. In verband met de onduidelijkheid van het aantal aanwezigen is een eindtijd moeilijk te geven. Het streven is 15.30 uur.

Update: Er zullen nu gezamenlijk 6 bussen rijden waaronder 1 dubbeldekker vanuit Staphorst, Rouveen, Genemuiden, Kampen, IJsselmuiden en Zwolle. De termijn voor de aanmelding van de bussen is verlengd, omdat de organisatie van de bussen gewijzigd is. De bussen vanuit Staphorst zijn inmiddels volgeboekt.

Aanmelden voor de bus kan via dit opgaveformulier. Ook via [email protected] of 06-22789650 kunt u zich aanmelden om mee te gaan met een (gesponsorde) bus.

Willem van Benthem probeert ook dit jaar weer een paar bussen vanuit Zwolle en omgeving  naar Den Haag te laten rijden. Vorig jaar konden er 3 gesponsorde bussen met 160 mensen vertrekken. Samen met zijn vrouw, Magda, en werkgroepen in de omgeving zetten zij zich in om voldoende deelnemers te werven.

We hopen weer op een gezegende Mars.

Stichting Schreeuw om Leven zet zich in voor bescherming van het (ongeboren) leven. Tegen abortus en euthanasie en voor goede alternatieven. Door de (25e!) Mars voor het Leven te organiseren wordt een signaal afgegeven aan overheid en de samenleving dat ook het ongeboren leven beschermwaardig is. Op deze bijeenkomst willen we luisteren naar diverse sprekers, zoals Kees van der Staaij en Kees van Helden, directeur van Schreeuw om Leven. Onder begeleiding van Christian Verwoerd is er samenzang. Ook wordt een persoonlijk ervaringsverhaal gedeeld.

Basisschool per week

Er is veel ophef over medisch ethische thema’s in Nederland. Is het moreel acceptabel dat we zelf beschikken over leven en dood, ook als het over het ongeboren leven van je kind gaat? Abortus, het beëindigen van ongeboren menselijk leven, is sinds 1984 wettelijk toegestaan in ons land. In de Tweede Kamer waren 76 stemmen voor en 74 stemmen tegen de wet. In de Eerste Kamer 38 voor en 37 tegen. En nog steeds zijn vele mensen tegen de 30.000 abortussen per jaar, 120 kinderen per werkdag, een basisschool per week.

Dagelijkse nood

De grootste oorzaak van abortus is seksualiteit binnen een instabiele relatie. Daarom geeft Schreeuw om Leven voorlichting op scholen en in kerken. Er is veel nood rondom abortus. Bij Er is Hulp kloppen dagelijks vrouwen aan voor hulp en begeleiding bij ongewenste zwangerschap of na een abortus. Vrouwen worden op een praktische manier geholpen. Onder andere via het sponsorplan, waardoor steeds meer vrouwen afzien van een abortus. Alle hulpverlening is gratis. Kijk voor meer informatie op www.erishulp.nl

Lees ook:

Reacties

article
25652
Met de bus naar De Mars voor het Leven
De Mars voor het Leven is op 9 december in Den Haag en begint om
https://staphorst.nieuws.nl/regio/25652/bus-naar-mars-leven-2017-haag/
2017-10-28T22:47:57+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/315/2016/12/10210654/DSCN6299.jpg
den-haag, goede doelen
Regionaal