Stroomstootwapen voor het eerst ingezet bij aanhouding

Foto: Politie

Een 29-jarige man uit Zwolle die wegens openbare dronkenschap op zaterdag 18 maart daar werd aangehouden was agressief en probeerde zich te onttrekken aan de aanhouding. Hierop werd besloten het stroomstootwapen in te zetten.

Rond 15.45 uur kreeg de politie een melding dat op het Rodetorenplein een man die onder invloed was agressief reageerde richting voorbijgangers en diverse spullen vernielde. Ter plaatse zagen agenten een man die vaker is aangehouden voor openbare dronkenschap en daarbij standaard verzet pleegt. Ook nu reageerde hij agressief.

Ondanks meerdere waarschuwingen bleef hij agressief en probeerde hij zich te onttrekken aan de aanhouding. Hierop werd besloten gebruik te maken van het stroomstootwapen. Het lukte daarop de man aan te houden en mee te nemen naar het bureau.

De politie in Zwolle heeft bij deze aanhouding voor het eerst gebruik gemaakt van het stroomstootwapen. De man liep geen letsel op en is na verhoor met processen-verbaal voor openbare dronkenschap en wederspannigheid heengezonden.

Lees ook:

Reacties