Officier blijft bij eis tegen 29-jarige na drievoudige diefstal

De officier van justitie in de rechtbank in Zwolle blijft bij zijn standpunt dat een 29-jarige man uit Amersfoort een jaar achter de tralies moet. De man wordt verdacht van drievoudige diefstal door middel van inbraak op het bedrijventerrein aan de Wethouder Buitenhuisstraat in Staphorst begin maart vorig jaar.

Nader onderzoek naar de broer van de verdachte leverde geen resultaat op. In november vroeg de officier van justitie na het pleidooi van de raadsman om de strafzaak aan te houden. De raadsman wekte toen de suggestie dat zijn cliënt mogelijk zijn broer buiten beeld wilde houden.

Het door de verdachte gehuurde busje, waarmee de diefstallen ’s nachts gepleegd waren, had de verdachte uitgeleend aan iemand van wie hij de naam niet wilde noemen. Tevens ontkende hij dat hij iets met de inbraken te maken had. Er werd destijds gereedschap gestolen en ook kabels en 300 steigerbuizen verdwenen uit de verschillende containers.

,,Ik zie geen enkele aanwijzing dat hij de broer zou willen beschermen en hij heeft ook nog geen enkele geloofwaardige verklaring afgelegd over het busje’’, aldus de officier van justitie die bij de eis bleef. De raadsman veranderde ook niks aan zijn standpunt, hij wil vrijspraak. ,,Er is gewoon geen bewijs. Dat hij die bus gehuurd heeft en er een keer ingezeten heeft is niet voldoende.’’

De rechtbank doet uitspraak over twee weken.

Lees ook:

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden