Staphorster bestraft voor kopstoot aan echtgenote na trap

Rechtbank in Zwolle
Rechtbank in Zwolle
Foto: Google Streetview

De politierechter in Zwolle heeft een 32-jarige inwoner van Staphorst een voorwaardelijke werkstraf van 30 uur opgelegd. Volgens de politierechter staat vast dat de man in januari zijn vrouw een kopstoot heeft gegeven.

De Staphorster vond zelf dat er sprake was van zelfverdediging omdat hij even daarvoor in zijn kruis was getrapt door de echtgenote. Dat de vrouw zich niet onbetuigd had gelaten, was de politierechter ook wel duidelijk en de officier van justitie kon zich de pijn wel voorstellen die de trap had veroorzaakt. Maar zij waren van mening dat de man anders had moeten reageren.

De officier had gevraagd om de man naast de wekstraf ook reclasseringstoezicht op te leggen omdat de man ook drugs gebruikte. Maar daar zag de rechter geen heil in. ‘Dat staat los van dit feit’. Het echtpaar was negen jaar samen, maar had de laatste tijd veel ruzie. Een eerdere poging met relatietherapie werkte niet.

De vrouw wilde een gesprek in aanwezigheid van de ouders van beide partijen. Toen de echtgenote dit voorstelde werd de man boos en pakte haar vast. Zij trapte hem vervolgens in zijn kruis, waarna hij de kopstoot uitdeelde. ‘De kopstoot was om weg te komen, want ze had me vast’, probeerde de man nog.

Lees ook:

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen