Natuurvriendin Gerlinde Kuurman bevrijdt benarde buizerd

Foto: Janny Niehoff

Natuurvriendin Gerlinde Kuurman uit Meppel heeft een jaar gratis lidmaatschap ontvangen van Natuurbeschermingsvereniging “IJhorst-Staphorst e.o.”. Reden hiervoor is haar heldhaftige daad om in IJhorst een buizerd uit het prikkeldraad te bevrijden.

Jan Dunnink, vrijwilliger bij Natuurbeschermingsvereniging “IJhorst-Staphorst e.o.”, las dit bericht en vond dit indrukwekkend genoeg om deze actie van Gerlinde Kuurman te waarderen. Tijdens een ledencontactvergadering werd zij door hem in het zonnetje gezet en deed ze haar verhaal.

Ze zag de buizerd vast zitten in het prikkeldraad bij een bezoek aan IJhorst, aarzelde geen moment en zette de auto aan de kant, greep een jas uit de auto en haalde de buizerd voorzichtig los. Deze bleef opvallend rustig, alsof hij wist, dat het voor zijn eigen bestwil was. Daarna gooide Gerlinde hem in de lucht, waarna de buizerd nog een ererondje boven haar vloog.

Gerlinde riep daarna iedereen nog op om vooral altijd goed op te letten en actie te ondernemen, wanneer er dieren in nood verkeren!

Lees ook:

Dossier:
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen