Maylin Arends wint kwartfinale Nationale Voorleeswedstrijd

Foto: Annet Meems

Maylin Arends uit groep 7 van De Iekmulder is winnaar van de voorleeswedstrijd 2016 in de gemeente Staphorst, die vanmiddag gehouden is in de CNS.

De andere schoolkampioenen waren Stijn Mansveld van De Berkenhorst, Eline Hamstra van De Levensboom, Sophie Logtenberg van de CNS en Bas Witte van De Triangel. Alle kandidaten lazen mooi voor en hadden leuke boeken uitgekozen.

Maylin Arends gaat door naar de regionale ronde die dinsdagavond 8 maart in Rouveen wordt gehouden. Volgens de jury was het een fotofinish tussen twee kandidaten waarbij Maylin uiteindelijk als beste werd gekozen. Maylin las voor uit ‘Dagboek van een muts’. Zij was duidelijk te verstaan met goede tempowisselingen en de spanning in het verhaal kwam goed tot uiting.

In de jury namen deel: Piet Maes (voormalig voorzitter bibliotheekbestuur), Liesbeth van Binsbergen (jeugdboekenschrijfster en onderwijzeres) en Hellen Strik (cultuurcoach gemeente Staphorst). Zij trokken zich in de pauze terug om te beraadslagen. Er werd gelet op heel veel elementen zoals uitspraak, verstaanbaarheid, inlevingsvermogen en tempo.

Na de pauze deed het publiek een quiz met allerlei weetjes over boeken en de bibliotheek. Alle fans hadden prachtige spandoeken en yells bedacht om hun schoolkampioen aan te moedigen. De presentatie was in handen van Petra Willems(teamleider Bibliotheek Staphorst). De winnaar van de voorleeswedstrijd kreeg een bos bloemen, een tas en een boekenbon.

Voor alle schoolkampioenen was er nog een oorkonde en een polsbandje. De Nationale Voorleeswedstrijd is een initiatief van Stichting Lezen in samenwerking met de bibliotheken.

Lees ook:

Dossier:
Cookieinstellingen