Kerstmannenloop AG`85 voor Palthehof in Nieuwleusen

Foto: Loopgroep AG`85

Loopgroep AG’85 organiseert op zaterdag 12 december tijdens de Kerstmarkt in Nieuwleusen een Kerstmannenloop.

De Kerstmannenloop is geen wedstrijd maar een ludiek hardloopevenement waarbij de mooist uitgedoste Kerstman (of -vrouw) een prijs wint! Iedereen kan meedoen, zowel jong als oud, groot en klein. Er wordt evenwel op eigen risico gelopen. De organisatie zorgt voor afzetting van de route wanneer de lopers passeren.

Het parcours is ongeveer 2,5 km lang. Inschrijving en start is bij Bos Bedden aan de Den Hulst. Vanaf daar lopen de Kerstmannen gezamenlijk via de Burg. Backxlaan naar de Kerstmarkt op de Grote Markt waar de deelnemers getrakteerd worden op warme chocolademelk.

Het is geen wedstrijd, de deelnemers blijven bij elkaar lopen. Voor de liefhebbers is er dan nog de mogelijkheid om de loop uit te breiden met enkele rondjes Weth. Nijboerstraat – Weth. vd Berglaan – Weth Prinsstraat – Backxlaan (één rondje is 500 meter).

Ben je een echt rendier? Het inschrijfgeld bedraagt 5 euro en de opbrengst komt ten goede aan de uitbreiding van Museum Palthehof. Bij je inschrijving ontvang je een kerstmuts. De start is om 19.00 uur en de inschrijving gaat om 18.30 uur open.

Lees ook:

Dossier:
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen