Kerstconcert door organist Harm Hoeve in Hasselt

Foto: Harm Hoeve

Op zaterdag 12 december geeft Harm Hoeve zijn jaarlijkse kerstconcert op het orgel van de Grote Kerk in Hasselt, aanvang 20.00 uur.

Door de goede akoestiek van het kerkgebouw en de prachtige klank van het orgel is de Grote Kerk een perfecte locatie voor dit sfeervolle concert. Het programma bestaat uit diverse fantasieën over geliefde en bekende kerstliederen, afgewisseld met samenzang. Het programma vermeldt verder een sprankelend Concerto uit de Barok en Carillon de Westminster van Vierne.

Het concert wordt geopend met een eigen bewerking over “Komt allen tesamen”. Van Klaas Jan Mulder en Feike Asma wordt een kerstsuite gespeeld; een verzameling kerstliederen op afwisselende wijze getoonzet voor orgel. Van de 17de eeuwse Franse organist Louis Claude Daquin worden vrolijke variaties over “Midden in de winternacht” ten gehore gebracht.

Op onderstaand filmpje Harm Hoeve in actie op het orgel in de Bovenkerk te Kampen (Het bovengenoemde kerstconcert is in de Grote Kerk in Hasselt):

Op zaterdag 9 januari is Harm Hoeve ook in Hasselt te beluisteren. Hij geeft dan het traditionele Nieuwjaarsconcert met verzoeknummers. De toegang is € 8; kinderen t/m/ 12 jaar betalen € 4,-.

Lees ook:

 

Cookieinstellingen