G&A viert zilveren jubileum met nieuwe koers en huisstijl

Alberto Schra & Gerco Knoll
Alberto Schra & Gerco Knoll
Foto: Nico Post Fotografie

In Rouveen en omstreken is G&A al 25 jaar een begrip. Al een kwart eeuw kunnen particulieren er aan de Oude Rijksweg 255/1 in Rouveen al terecht voor hun hardware, van laptop tot inktpatroon. Daarnaast zet G&A zich al jarenlang in voor ZZP-ers en MKB-ers in de regio met een totaalaanbod van ICT-producten en -diensten.

G&A staat voor Gerco en Alberto. Dikke vrienden sinds de kleuterschool. Waar klasgenoten voetbalden, ging hun interesse in de jaren ’80 uit naar de opmars van de computer en het internet. “Modificeren, overclocken, tweaken, alles wilden we ervan weten”, blikt Gerco terug. “Vanuit onze fascinatie maakten we studiekeuzes en begonnen we ons bedrijf.” In de 25 jaar die volgden, omringde het duo zich met fanaten als zijzelf. Alberto: “Daardoor biedt G&A nu een team van ICT-specialisten, dat naast particuliere ook zakelijke klanten ontzorgt.”

De zakelijke tak maakte de laatste jaren zo’n groei door, dat de eigenaren Gerco Knoll en Alberto Schra in overleg met hun team besloten het zilveren jubileum van hun bedrijf aan te grijpen voor een vernieuwde koers en uitstraling. Een herpositionering van G&A. Gerco: “Om ons in dat proces te begeleiden, gingen we een samenwerking aan met marketing- en communicatiebureau Active Creations uit Zwartsluis. Met hen sparden we over enkele strategische keuzes, die we wilden gaan maken.”.

In de nieuwe visie richt G&A zich onder die merknaam volledig op ZZP-ers en MKB-ers in straal van 30 km rond Rouveen. Alberto: “Met ICT-diensten als systeembeheer en website- en applicatieontwikkeling spelen we volledig in op bedrijfsprocessen van ondernemers. Door daar nóg nadrukkelijker op in te zetten, kunnen we in de regio nog veel meer praktische oplossingen bieden. Oplossingen, waarop iedereen die er gebruik van maakt altijd en overal maximaal kan vertrouwen. Op de zaak, thuis, onderweg of bij een klant.”.

Onder de merknaam DubbelGaaf.nl blijft G&A daarnaast ook de particuliere markt bedienen. “Met DubbelGaaf.nl bieden we al ruim 7,5 jaar refurbished hardware aan consumenten aan. Om onze duurzaamheidsambities waar te maken, gaan we dat nóg nadrukkelijker doen”, verklaart Gerco. “Van refurbished telefoon tot laptop; iedereen kan ervoor terecht in onze webshop.”. Een duidelijk onderscheid tussen G&A en DubbelGaaf.nl, maar met volop kruisbestuiving tussen de beide merken.

Alberto: “In onze showroom en werkplaats in Rouveen blijven we zowel zakelijke als particuliere klanten ontvangen voor productverkoop, -advies als -reparatie. Want de nieuwe hardware in onze showroom is niet alleen voor bedrijven, maar ook voor consumenten beschikbaar. En dat kabeltje, die laptoptas of draadloze muis kunnen zowel ondernemers als privépersonen gebruiken. Bovendien is het ook zo dat wanneer ZZP-ers of MKB-ers refurbished hardware wensen, wij dat graag mogelijk maken.”.

Lees ook: G&A Computers brengt bestellingen aan huis met trekker

Cookieinstellingen