Orientatieloop nieuwe uitdaging in het Staphorster bos

Foto: Oriëntatieloop Staphorst

In de Zwarte Dennen is sinds kort een Oriëntatieloop uitgezet door Carlo Koobs en Alfred Steenbergen. Zij hebben zelf ervaring opgedaan met oriëntatielopen op verschillende locaties en zijn overtuigd dat dit ook in Staphorst een mooie activiteit is.

Boswachter Nico Arkes heeft, samen met beide genoemde heren, het startbord opgehangen in het bos op het bord van de mountainbikeroute van de WTC Staphorst-Rouveen aan de Vijverweg 7 (parkeerplaats bosvijver). Wie interesse heeft om deel te nemen kan zich aanmelden op de website. Dan wordt de Oriëntatiekaart thuisgestuurd. Deelname kost 10 euro. Hiervan gaat 1,50 euro naar Staatsbosbeheer voor behoud en onderhoud van de Zwarte Dennen.

Een oriëntatieloop werkt met controlepunten op een kaart. Je loopt of rent over bestaande paden van controlepunt naar controlepunt. Op een topografische kaart zijn deze punten weergegeven. De route tussen deze controlepunten bepaalt men zelf. Zo wordt men tegelijkertijd geleid naar mooie plekken en leuke paadjes. Daarnaast is het ook een uitdaging om op basis van een kaart, zonder hulp van buitenaf, een route te vinden.

Het is mogelijk om de route in delen of in één keer te lopen. De kleuren van de route zijn Rood (6 km),  Rood/Blauw (11,5 km) en Zwart (10 km). Hierdoor is de loop toegankelijk voor iedereen, zowel individueel als met een groep. De oriëntatieloop is uitgezet in samenspraak met de gemeente Staphorst en met Staatsbosbeheer. Gemeente Staphorst heeft in het kader van Staphorst in Beweging een financiële ondersteuning gegeven om de Oriëntatieloop in het Staphorster bos uit te zetten.

Lees ook: Avondwandelvierdaagse 2022 dag vier IJhorst-Carstenbos

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen