Kledinginzamelpunt in Staphorst voor Kom over en Help

Foto: Harm Brand / Staphorst Nieuws

Familie K. Slager aan het Geerligsland 2 in Staphorst is sinds vorige week inzamelpunt van stichting Kom over en Help. Dagelijks kan hier goede en draagbare kleding gedeponeerd worden in de speciale container bij de garagedeur. Naast allerlei kleding, zijn ook schoenen, tassen en riemen welkom. Ook huishoudtextiel, beddengoed, lakens, dekens, spreien en knuffels. Alles moet schoon en droog zijn. Geen speelgoed en andere goederen.

De gedoneerde kleding gaat naar een sorteercentrum in Nederland. Dan gaat de kleding naar Oost-Europa (en een klein deel naar Afrika) om daar weer verkocht te worden in tweedehands kledingwinkeltjes. Mensen die niet veel te besteden hebben en in armoede leven, kunnen op deze manier toch zelf hun garderobe samenstellen. Voor een klein bedrag kunnen ze dan zelf hun kleding uitzoeken. Zo draagt de actie bij aan het vergroten van de zelfredzaamheid van mensen.

Bij Rijwielhandel Lambert Pot aan de Westerstouwe 35 in Staphorst-Meppel is ook een dergelijk inzamelpunt van stichting Kom over en Help. Door kleding naar een inzamelpunt van Kom over en help te brengen worden heel concreet arme gezinnen in Oost-Europa geholpen. En het is daarnaast ook duurzaam, omdat het wordt hergebruikt. In 2021 is er 200.000 kilo kleding ingezameld bij Kom over en help. Dit jaar hopen ze nog weer meer op te halen.

Lees ook: Deze week kledinginzameling voor Kom Over En Help

Cookieinstellingen